Recull premsa

Arbres i plantes als carrers del nucli antic
29/10/2010

Coneixeu el Cereus peruvianus? (Cactus de l’ordinador)
01/10/2010

Es col.loquen les palmeres del final de la rambla de la Pau
27/05/2010

Eixample de Mar i Tecjardí; el primer mig any
04/2010

Finalitzen diverses obres de jardineria de la ciutat
21/05/2009

Actuacions a Vilanova i la Geltrú
11/05/2009

 

Data: 01/10/2010

Font: ADEG, revista Perspectiva num 100 »

Coneixeu el Cereus peruvianus?
(Cactus de l’ordinador)


Qui no ha sentit a dir que hi ha uns cactus que absorbeixen certes ones magnètiques? Que tenen de real aquests comentaris? Estem vivint una època en què aquest tipus d’ones ens envaeixen a qualsevol lloc i, si les poguéssim veure i pintar, veuríem que estem envoltats d’una gran teranyina de colors.

Però el que realment ens preocupa és saber si són o no perjudicials per la salut de les persones. S’han fet grans estudis, però no en traurem l’aigua clara, ja que si naveguem per fòrums d’Internet veurem que tothom té la raó i pots comprovar que hi ha grans discrepàncies sobre l’efectivitat de tenir o no, un cactus al costat de l’ordinador. De fet, hi ha una sèrie de cactàcies que diuen que “van bé” com pot ser el Cereus peruvianus. El cactus Cereus peruvianus, diuen que és un dels millors per tenir al despatx. Hi ha entesos que comenten que com més a prop de l’ordinador millor i d’altres en canvi, comenten que amb un cactus una mica grosset a la sala, ja n’hi ha prou. Ja fa anys que ho sento a dir, i per Internet ho he pogut tornar a llegir, no sé si es cert o si n’hi ha per tant. El que sí que es cert, és que la gent en parla i alguna cosa de veritable deu tenir.
Fa anys, a la borsa de Nova York es va fer un estudi experimental al empleats que hi treballaven sense dir-los res, de la col.locació d’uns cactus a les seves instal.lacions. Després de mesos amb mals de cap, cansament i mal humor van poder observar com tots aquests símptomes desapareixien després d’unes setmanes compartint despatx amb aquesta curiosa cactàcia.
Si haig de treure unes conclusions de tot plegat, haig de dir que no n’he tret l’entrellat, hi ha qui comenta que és tracta d’una espècie de màrqueting del sector de la indústria del cactus, per accentuar les vendes, altres diuen que és absurd i falç i d’altres, en fem articles. Si més no, a casa o a l’oficina, una planta alegra la vida, i si per aquelles coses del dia a dia, no ens en podem cuidar, millor posa un cactus que és sofert, i si a més absorbeix alguna cosa a part d’aigua, millor que millor.

   


» TECJARDÍ | C/ Llibertat, 147, local 3 | 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona) | Tel: 722 500 096 | e-mail: informacio@tecjardi.com facebooktwitter

   
Webs amigues:  
quindósverdaliaambientalia

© TECJARDÍ 2010-2013.

Web by judithantolin.com