Recull premsa

Arbres i plantes als carrers del nucli antic
29/10/2010

Coneixeu el Cereus peruvianus? (Cactus de l’ordinador)
01/10/2010

Es col.loquen les palmeres del final de la rambla de la Pau
27/05/2010

Eixample de Mar i Tecjardí; el primer mig any
04/2010

Finalitzen diverses obres de jardineria de la ciutat
21/05/2009

Actuacions a Vilanova i la Geltrú
11/05/2009

 

Data: 04/2010

Font: ADEG, revista Perspectiva num 98 »

Eixample de Mar i Tecjardí;
el primer mig any

Finalment, a meitat de novembre de 2009, es va obrir el parc de l’Eixample de Mar i plaça de Josep Tarradellas de Vilanova i la Geltrú. Aquests espais, juntament amb tot el projecte, han estat una de les reivindicacions veïnals que des de fa anys han batallat per poder substituir una fàbrica que quasi ocupava la meitat del barri via per avall, per un parc.


Des d’èpoques memorables quan els veïns lluitaven per aturar un projecte urbanístic potser poc atractiu com va ser “Pirelli-Mar” fins ara, al cap d’uns vint anys, ha plogut molt i finalment des del passat mes de novembre la ciutat ja pot gaudir d’un espai nou i a la vegada envejable per molts altres municipis.
L’Eixample de Mar és un espai prou ampli per passejar amb la família o anar amb bicicleta, per fer esport o llegir un llibre sota un grup de tipuanes.
Des de l’obertura del parc i fins al mes de novembre de 2012, l’empresa concessionària de l’enjardinament de la ciutat, CESPA, ha encomanat a Tecjardí, la responsabilitat del manteniment d’aquest nou enjardinament. Podes, retallats, eliminació d’herbes, revisar el reg, quil al bell mig del barri marítim de la ciutat, un espai que necessita el seu temps per madurar i créixer, un espai amb mig any de vida, un nou espai al barri de mar de Vilanova i la Geltrú. rasclejar el sauló, la sega... Són moltes les feines a fer perquè tothom pugui gaudir en condicions d’un espai tan majestuós com aquest.
El manteniment no és fàcil, cal constància i sobretot, civisme. Utilitzar les papereres, portar l’animal de companyia lligat, recollir les deposicions i evitar que facin forats a la gespa són hàbits a recordar per part d’alguns usuaris que sembla que ho hagin oblidat. D’aquesta manera millorarem la convivència i tothom podrà usar aquest parc i tots els altres de les nostres comarques fins i tot rebolcant-se per la gespa sense por a empastifar-se.
Per altra banda, molts vilanovins i vilanovines, van poder observar que aquesta coberta vegetal que anomenem gespa, a pocs dies d’inaugurar el parc, es va tornar marronosa, agafant un to groc com si estigués morta. Es tracta de gram, en concret la varietat Cynodon Dactylon Riviera, una varietat de gespa resistent a la salinitat del mar, resistent a ser trepitjada i poc exigent amb el consum d’aigua. Des de la primera quinzena de març però, aquesta gespa ja va començar a verdejar. Una gespa verda en èpoques de calor i latent d’un color grogós en èpoques fredes.
Des de Tecjardí, us convidem a fer una passejada i a gaudir d’un espai ben tranquil al bell mig del barri marítim de la ciutat, un espai que necessita el seu temps per madurar i créixer, un espai amb mig any de vida, un nou espai al barri de mar de Vilanova i la Geltrú.

   


» TECJARDÍ | C/ Llibertat, 147, local 3 | 08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona) | Tel: 722 500 096 | e-mail: informacio@tecjardi.com facebooktwitter

   
Webs amigues:  
quindósverdaliaambientalia

© TECJARDÍ 2010-2013.

Web by judithantolin.com